top of page

POLITIKA ZASEBNOSTI

Ta politika zasebnosti določa načine uporabe osebnih podatkov, ki jih od vas, z vašo uporabo spletne strani, pridobi upravljavec Urška Gerbajs coach in trener za osebni razvoj, Urška Gerbajs s.p., z registriranim naslovom na Vodnikova cesta 6, 1000 Ljubljana, Slovenja (v nadaljevanju ” Urška Gerbajs s.p.”, “mi”, “nas”). Urška Gerbajs s.p. se kot upravljavec osebnih podatkov zavzema za varovanje in spoštovanje vaše zasebnosti ter pravic pri obdelavi vaših osebnih podatkov. Zavedamo se pomembnosti ravnanja z osebnimi podatki in vam zagotavljamo, da upoštevamo veljavne predpise o varstvu podatkov, vključno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: GDPR).

Ta Politika o zasebnosti (v nadaljevanju: Pravilnik) je namenjen seznanitvi uporabnikov spletnih strani in produktov (v nadaljevanju: “posamezniki” ali “vi”) z vsebino, načinom in podlago zbiranja, uporabe in shranjevanja (v nadaljevanju: obdelava) osebnih podatkov, s strani Urška Gerbajs s.p., ter s pravicami, ki jih imajo posamezniki v zvezi s svojimi podatki. V tem pravilniku uporabljeni izrazi in pojmi (npr. “osebni podatki”, “obdelava”, “zbirka”, ipd.), imajo enak pomen kot je opredeljen v 4. členu GDPR, če ni v tem pravilniku drugače določeno.

Pravilnik zajema naslednje informacije:

 • katere podatke zbiramo,

 • na kakšni podlagi in za kakšen namen jih zbiramo,

 • čas hrambe posameznih vrst osebnih podatkov,

 • politika piškotkov

 • pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov,

 • kontakt osebe, pooblaščene za varstvo podatkov.

 

1. Katere podatke zbiramo in s kakšnim namenom?

Prejmemo, zbiramo in hranimo vse podatke, ki jih vnesete na naši spletni strani ali nam posredujete na kakršen koli drug način, zlasti:

 • preko spletnih obrazcev, ki jih izpopolnjujete na naših spletnih straneh,

 • z izpolnitvijo obrazcev v fizični obliki,

 • ob sklenitvi pogodb z nami,

 • preko korespondence po elektronski ali navadni pošti, telefonu, spletnih obrazcih, forumih, ipd.

 

Osebne podatke zbiramo za potrebe izvedbe naših storitev, izpolnitve pogodbenih ali zakonskih obveznosti, za zašito naših interesov in interesov Posameznikov, za obveščanja o promocijah in marketinških aktivnostih in za dvig kvalitete naših storitev.

Poleg tega zbiramo naslov internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo vašega računalnika z internetom; informacije o računalniku in povezavi. Programska orodja lahko uporabljamo za merjenje in zbiranje informacij o sejah, vključno z odzivnimi časi strani, dolžino obiskov določenih strani, informacijami o interakciji strani in metodami, ki se uporabljajo za brskanje stran od strani. Zbiramo tudi podatke, ki omogočajo osebno identifikacijo (vključno z imenom, e-pošto), komentarji, povratne informacije, priporočila.

Osebne podatke pridobljene z uporabo kontaktnega obrazca na spletni strani bomo obdelovali zgolj z namenom oblikovanja odgovora na posredovana vprašanja, komentarje, povpraševanja ali sporočila in posredovanja tovrstnega odgovora na vaš elektronski naslov. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete bodo obravnavni zaupno, s strani oseb, ki so se pogodbeno zavezale k varovanju osebnih podatkov.

Osebne podatke pridobljene z uporabo obrazca za prejemanje novičk na spletni strani bomo obdelovali zgolj z namenom, da vam pošiljamo občasne novičke in druga sporočila, vezana na storitve, ki jih ponuja Urška Gerbajs s.p. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete bodo obravnavni zaupno in ne bodo deljeni z drugimi ali uporabljeni v drug namen. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših osebnih podatkov za drug namen, kot namen v katerega ste privolili, vas bomo o tem predhodno obvestili ter zaprosili za vašo predhodno pisno privolitev.

2. Do kdaj hranimo vaše osebne podatke?

Urška Gerbajs s.p. vaše osebne podatke prvenstveno hrani do preklica privolitve k obdelavi osebnih podatkov z vaše strani, razen:

 • v primeru, ko je bil namen, za katerega so bili osebni podatki pridobljeni, že izpolnjen, pa pred tem ni prišlo do preklica privolitve k obdelavi osebnih podatkov, do izpolnitve namena ali

 • v kolikor je hramba osebnih podatkov potrebna za zavarovanje interesov Urška Gerbajs s.p. v zvezi z vsebino komunikacije začete preko kontaktnega obrazca, do poteka rokov za uveljavljanje vaših pravic in obveznosti ali pravic in obveznosti Urška Gerbajs s.p.

 

Po preteku obdobja hrambe osebnih podatkov bo Urška Gerbajs s.p. podatke trajno izbrisal, s tem pa osebnih podatkov ne bo več mogoče povezati z vami.

3. Kako hranimo osebne podatke in kakšna je politika piškotkov?

Urška Gerbajs s.p. gostuje na platformi Wix.com. Vaši podatki so lahko shranjeni prek shranjevanja podatkov Wix.com, podatkovnih baz in splošnih aplikacij Wix.com. Vaše podatke hranijo na varnih strežnikih zavarovanimi s požarnim zidom. Urška Gerbajs s.p. zbira podatke o vašem IP naslovu, vaših obiskih spletne strani, času zadrževanja na posamezni podstrani spletne strani, skupnem času obiska spletne strani in načinu gibanja po spletni strani, ki jih pridobi z nameščanjem malih tekstovnih datotek ali piškotkov na vašo napravo. Osebni podatki, ki jih pridobi z namestitvijo nujno potrebnih piškotkov, ki omogočajo samo delovanje spletne strani, se pridobijo avtomatično z namenom zagotavljanja storitve dostopa do spletne strani. Druge podatke, ki niso pridobljeni s pomočjo nujno potrebnih piškotkov, pa pridobimo zgolj na podlagi vašega soglasja.

Nujno potrebni piškotki na spletni strani se uporabljajo za:

 • Zagotavljanje odlične izkušnje za obiskovalce strani

 • Za spremljanje in analizo delovanja, delovanja in učinkovitosti platforme Wix.

 • Zagotavljanje varnosti platforme Wix.

 

V želji po optimizaciji naših spletnih strani in storitev, uporabljamo storitev Google Analytics, ki zajema analitična orodja v obliki programske opreme, ki jo zagotavlja družba Google Inc., Mountain View 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA  (v nadaljevanju: Google). To  nam omogoča izboljšave glede delovanja spletnih strani in izvedbe naših storitev.

Pridobljeni podatki (analize) nam omogočajo, da si ogledamo splošne vzorce uporabe naših spletnih strani ter nam pomagajo beležiti težave, ki jih imajo obiskovalci naših spletnih strani. Povedo nam tudi, ali je naše oglaševanje učinkovito ali ne, kar nam omogoča, da optimiziramo uspešnost oglasov.

Storitve Google uporabljajo piškotke in druge podobne tehnologije za zbiranje informacij o uporabi storitev in za poročanje o trendih spletnega mesta, vendar so podatki anonimizirani in nam ne omogočajo identifikacije posameznika. Za zbiranje informacij se lahko uporablja niz piškotkov in Googlu poroča o statističnih podatkih o uporabi spletnega mesta brez osebne prepoznave obiskovalcev. Glavni piškotek, ki ga uporablja Google Analytics, je “__ga”.

Posamezniki, ki ne želijo, da se podatki o njihovem obisku naše spletne strani prikažejo v poročilu Google Analytics, lahko namestijo dodatek za brskalnik za izključitev storitve Google Analytics, dostopen na tem mestu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tudi z uporabo ustreznih nastavitev brskalnika, vendar v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naših spletnih strani. Nastavitve piškotkov lahko spreminjate v svojih spletnih brskalnikih:

 

4. Kakšne so vaše pravice v zvezi z zbranimi osebnimi podatki?

Vsakdo ima, z namenom zagotoviti transparentno in zakonito obdelavo ter zaščititi zasebnost posameznika, pravico:

 • dostopati do osebnih podatkov,

 • zahtevati popravo osebnih podatkov,

 • zahtevati izbris osebnih podatkov,

 • zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov,

 • do preklica privolitve k obdelavi osebnih podatkov,

 • do prenosljivosti osebnih podatkov in

 • pritožiti se informacijskemu pooblaščencu https://www.ip-rs.si v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

 

Vse zahteve s katerimi želite uveljavljati katerokoli izmed zgoraj naštetih pravic lahko posredujete na urska@urskagerbajs.si. Pridružujemo si pravico, da pred nadaljnjim postopanjem glede vaše zahteve preverimo vašo identiteto.

 

V primeru kakršnihkoli vprašanj in zahtev nas prosim kontaktirajte na urska@urskagerbajs.si.

 

Zadnjič posodobljeno, 1. marec 2023

bottom of page